Stettins historie

Szczecin har levet en omtumlet tilværelse, idet den har været under mange forskellige nationers herredømme. Hvad de fleste måske ikke ved er, at byen var dansk i årene 1185-1223.

Byen blev grundlagt omkring år 800, og dens historie er lang og omtumlet, idet byen har været under forskellige overherredømmer.
 
Netop på grund af byens beliggenhed har den op gennem historien været interessant for både Frankrig, Tyskland, Sverige og Danmark. Fra 1185-1223 var byen således under dansk styre. Under Anden Verdenskrig var Szczecin under tysk herredømme og blev næsten totalt ødelagt af englænderne og amerikanerne. Det var en af de sidste tyske byer, der overgav sig til russerne. Generelt var Polen det land, der mistede flest indbyggere som følge af Anden Verdenskrig.
 
Efter krigen fulgte en kamp om land. Det endte med at russerne rykkede Polens grænser et hak mod Tyskland, hvorved Szczecin igen blev polsk. Byen er siden blevet bygget op og huser nu omkring 400.000 indbyggere. Dermed er den nu Polens syvende største by.
 
 

 

 

    Szczecins byvåbenText : [Artikkel_bund]

(c) Copyright 2004 Polen og Stettin / SzczecinTing fra Polen

Tandlæge Polen

Om Polen

Polen generelt
Polens Historie

Szczecin / Stettin

Stettins historie
Vejret i Stettin
Overnatning
Seværdigheder
Aktiviteter
Rejsen til Szczecin
Restauranter
Shopping i Stettin

Warszawa

Warszawas historie
Rejsen til Warszawa
Seværdigheder
Vejret i Warszawa
 
 
Polen - Stettin forside > Szczecin / Stettin >  

Stettins historie

Anbefal til en ven Send siden Udskriv
Søg